Gastdocent Paul Nyst over Systemisch Organisatie Werk

Gastdocent Paul Nyst over zijn bijdrage aan de opleiding ‘Systemisch Organisatie Werk’

 

In de aanloop naar de start van de vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk hebben we onze gastdocenten gevraagd om iets te vertellen over hun bijdrage aan de opleiding. We beginnen met Paul Nyst.

Als je ver wilt komen, ga dan samen.

In deze uitspraak proef ik alles waar het in module 3 van deze opleiding over gaat. Ik proef dan trouwens niet alleen ‘zoetigheid’. Graag deel ik, als gastdocent, mijn eigen reis in het ‘samen leren werken’.

Plek, ordening en loyaliteit zijn daarin wezenlijke elementen die ons leren dat de relatie de basis van ons bestaan is. Of je nu teamlid bent of leider van het team, het vraagt altijd om, in die relatie, zelf zichtbaar te worden. Dat geldt dus ook voor mij als gastdocent in relatie tot jullie als deelnemer. Zichtbaar worden in mijn eigen reis en daarin voorgaan in jullie reis.

Mooi om dan gebruik te kunnen maken van goed doordachte en ‘proven’ concepten over bijvoorbeeld de teamontwikkelfasen en het soort leiderschap wat daarbij nodig is. Mooi om die concepten met elkaar vanuit de theorie te oefenen en zo te verbinden met je eigen persoonlijke en professionele leervragen. ‘Leren leren’ is dan zo’n dragend thema in teamontwikkeling. Leren gaat niet vanzelf. Je komt jezelf tegen, met alles wat daarbij hoort. Dat maakt deze module, net als deze hele opleiding, ook wel spannend.

Welkom

 

Heb je interesse in de opleiding, kom dan naar onze Open Middag op 16 februari a.s. of bel met Johan de Jong, 06-52519114.

 

Gastdocent Paul Nyst over Systemisch Organisatie Werk