Nieuwsbrief september 2019


Team Academie voor Systemisch MensenWerk Zutphen 2019

Nieuwsbrief Academie voor Systemisch MensenWerk

September 2019

De zomervakantie is weer voorbij; met nieuwe energie en plannen beginnen we aan het najaarsprogramma van de Academie. We laten jullie met onze nieuwsbrief graag meekijken met de huidige en geplande activiteiten.

Een aantal docenten van de Academie hebben in de zomer in Italië een opleidingsweek gevolgd: de Maskermaker 2.0. Dit heeft veel inspiratie en verdieping gegeven die we meenemen in de opleidingen en coaching die we aanbieden.

De derde basisopleiding Systemisch Werk is inmiddels alweer halverwege. De aanmeldingen voor de eerstvolgende opleiding, die in januari 2020 van start gaat, beginnen al binnen te lopen. Als je belangstelling hebt, kun je bij Johan of Mincka een gesprek aanvragen waarin we met je meekijken of deze opleiding aansluit bij wat je wilt leren. NB. Voor oud-studenten van de basisopleidingen Systemisch Werk is er dit najaar nog een hands-on-oefendag op vrijdag 20 september a.s. Aanmelden uiterlijk 10 september bij Mincka.

Er zijn voor 2019 nog een aantal opstellingendagen gepland: Op 27 september, 18 oktober en 28 november is er nog ruimte voor representanten. Op 20 september en 9 december zijn er opstellingendagen in Breda, op deze dagen is nog plek voor mannelijke representanten.

De Leerweg voor het najaar is inmiddels alweer vol, de volgende start in maart 2020.

We wensen je veel leesplezier.

 

Bijscholingen & vervolgopleiding Systemisch Coachen

 
In oktober 2019 start een serie van bijscholingen Systemisch Werk, in de vorm van 6 tweedaagse modules. Je kunt de modules los volgen en in serie: als je binnen 3 jaar alle 6 modules hebt gevolgd, kun je je laten certificeren als Systemisch Coach. Je studeert dus in eigen tempo.

Deze vervolgopleiding is bedoeld voor deelnemers die al een stevige systemische vooropleiding hebben. Dit kan de basisopleiding Systemisch Werk aan de Academie zijn of een vergelijkbare opleiding elders.

Bijscholingen Systemisch WerkElke module heeft een eigen thema:

  • 10/11 oktober 2019: Specifieke werkvormen in de één op één coaching 1: verdieping in het werken met grondankers en visualisaties
  • 12/13 december 2019: Specifieke werkvormen in de één op één coaching 2: verdieping in het werken met tafelopstellingen
  • 19/20 maart 2020: Lichaamsbewustzijn en aanraking in het systemisch werk
  • 4/5 juni 2020: Systemisch werken met innerlijke delen
  • 17/18 september 2020: Werken met vragen rond vitaliteit en ziekte
  • 12/13 november 2020: Systemisch werken in relaties

Op de website kun je binnenkort specifieke informatie vinden per module. Kerndocent is Mincka van Houten.

Aan oud-cursisten van de basisopleiding Systemisch Werk, Systemisch Organisatie Werk en Systemisch Werk voor professionals in Diergezondheidszorg bieden wij deze bijscholingsmodules aan voor een gereduceerde prijs. Je leest hierover mee op onze website.

 

Nieuwe Brandstof

 
Dit is een training voor mensen met een dreigende of herstellende Burn-out. Er zijn vijf bijeenkomsten in een periode van 10 weken. De eerste bijeenkomst is op 16 oktober a.s. In deze training bieden we praktische handvatten over hoe om te gaan met de vermoeidheid en helpen we je bij het herstellen van je vitaliteit. Daarnaast werken we met de oorzaken van een Burn-out: je leert wat maakt dat je te veel hooi op je vork neemt en hoe je jezelf gezond kunt gaan begrenzen. Werkvormen komen voort uit een integratie van het CSR protocol, hartcoherentie en systemisch werk. Er is ruimte voor ontspanning en rust op de trainingsdagen zelf, er zijn maximaal 12 deelnemers per groep. Deze training wordt begeleid door Roos Braakhuis en Mincka van Houten. Op de website vind je meer informatie.

 

Masterclass Nieuw Samengestelde Gezinnen

 
De mijne zijn de liefsteDe Masterclass Nieuw Samengestelde Gezinnen die door onze docente Magda Hengst twee keer is aangeboden komt in het voorjaar van 2020 terug op het programma. Magda heeft samen met haar collega Karin den Hollander een prachtig boek over nieuw samengestelde gezinnen geschreven “De mijne zijn de liefste”. De systemische aspecten van de dynamiek in samengestelde gezinnen komen op een heldere en herkenbare manier aan de orde. Magda Hengst geeft regelmatig lezingen en trainingen op dit gebied, ook in company. Voor meer informatie kijk je op: www.stiefacademienederland.nl

 

 

Masterclass Embodied Listening

 
Dit najaar bieden we op 9 november een nieuwe Masterclass aan die wordt gegeven door Paula Kolthoff. Onze ervaring is dat de kwaliteit die je als systemisch werker kan bieden voor een belangrijk deel wordt bepaald door de manier waarop je kunt verbinden met je eigen lichaam. We kunnen deze dag uit eigen ervaring van harte aanbevelen voor iedereen die hierin op een ontspannen manier een verdiepingsslag wil maken:

EMBODIED LISTENING

Een essentiële voorwaarde voor diep luisteren is aanwezig zijn in je lichaam. Je kan je alleen verbinden met een ander als je volledig verbonden bent met jezelf, en dat is een fysieke ervaring. Maar hoe doe je dat?

Tijdens deze masterclass word je uitgenodigd om via eenvoudige bewegingen als lopen, zitten en staan, uit je gewoontepatronen van luisteren en antwoorden te stappen en te communiceren vanuit gedeelde ruimte.

De masterclass is ervaringsgericht en heeft het karakter van een gezamenlijk onderzoek. We zullen werken met individuele oefeningen, in tweetallen en in de hele groep. Dat geeft inzichten over diep luisteren die je in je eigen werk kan toepassen.

Paula Kolthoff is sinds ruim 25 jaar werkzaam als trainer, coach en organisatie- adviseur. Meer informatie over Paula en Embodied Learning vind je op: www.embodiedlearning.nl

 

“Het landschap van je ziel”

 
Soms is het nodig om stil te staan bij jezelf om daarna te weten welke kant je op wilt als je weer in beweging komt… Deze intensieve coachingsessie biedt je de gelegenheid om letterlijk en figuurlijk tot jezelf te komen, als je merkt dat je je eigen koers bent verloren, je je niet vrij of sterk genoeg voelt om keuzes te maken waarvan je in je hart voelt dat ze nodig zijn. We werken diepgaand en concreet. Deze werkvorm is ontstaan uit een integratie van tafelopstellingen, Voice Dialogue en Focussing. Deze sessie wordt begeleid door Mincka van Houten

 

Open Academie 23 november 2019

 
We nodigen we je van harte uit om aanwezig te zijn bij onze Open Academie op zaterdag 23 november van 14.00 tot 17.00 uur.

Op deze middag presenteren we alle opleidingen die in 2020 in Zutphen van start gaan. Je kunt van elke opleiding een proefles volgen, zodat je gaat in de praktijk gaat ervaren wat je als deelnemer kunt verwachten. Je maakt kennis met de docenten, met (oud)studenten aan onze opleidingen en met potentiële medestudenten.

De volgende trajecten en opleidingen staan op het programma:

 

Lokaal 3 Proeflokalen ZutphenWil je aanwezig zijn, meld je dan aan via info@systemischmensenwerk.nl of bel 0575 – 46 99 71

Locatie: lokaal 3 en lokaal 17 op de Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen.

 

 

 

Nieuwsbrief september 2019