Workshop ‘Stilvallen door Mantra zingen’

Workshop ‘Stilvallen door Mantra zingen’ met Anarupa

13 december 14-17 uur “De Proeflokalen” lokaal 17

 

Het woord workshop suggereert iets ‘doen’, zelfs werken! Niets is minder waar tijdens deze workshop. Het door klank juist ontdaan raken van de drukke gedachtenstroom die onophoudelijk op de achtergrond in ons hoofd op uitzenden staat en ons verlangen naar stilte en rust verstoort. Meditatie lijkt soms ook geen oplossing omdat in de gezochte stilte de gedachten oorverdovend door razen.

De letterlijke betekenis van mantra is van deze denk-kracht-stroom bevrijd te raken en zijn. Denken: “aan staan” gaat niet samen met een klank of lied inzetten, en al zingend dooft de gedachtenstroom vanzelf. In deze workshop komt, naast heerlijk zingen, de kracht van mantra aan de orde, en zo kan je ervaren hoe hoofd en hart in evenwicht komen. Vrij zijn is een zaak van het hart! Vrede is in ons midden aanwezig en beschikbaar. Mantra zingen maakt de route ernaar toe vrij. Het is dan ook een workshop in ontdaan raken, en zijn. Het is het loslaten van de overtuiging dat je misschien niet kan zingen. Al zingend één en al oor te zijn!

Paul & Judith, vormen het muzikale duo Anarupa en nodigen ons uit tot luisteren en meezingen. Ze zien ernaar uit om een weldadige energie te delen, maar ook informatie en wijsheid over de bijdrage van de vele verschillende mantra klanken uit evenzo verschillende tradities. Zij zijn niet verbonden aan een specifieke stroming of traditie. Alles komt uit dezelfde bron die ons verbindt.

Workshop ‘Stilvallen door Mantra zingen’