Masterclass Nieuw Samengestelde Gezinnen

Masterclass Nieuw Samengestelde Gezinnen

 

Als hulpverlener kom je steeds vaker in aanraking met nieuw samengestelde gezinnen. Ontstaan vanuit de hoop dat de nieuwe liefde voldoende bedding geeft, blijkt de praktijk weerbarstig: is er voor iedereen plek, en welke plek dan? Hoe zit het in deze gezinnen met loyaliteit, rouw en verschillende opvoedingsstijlen?

Wat leer je?
Tijdens de masterclass Samengestelde Gezinnen leer je ontdekken welke impact het samenvoegen van gezinnen heeft op kinderen en ouders vanuit een systemisch perspectief. Je leert je richten op de systemische onderlaag: wat is de kern van de conflicten in dit gezin: dit kan bijvoorbeeld verwarring zijn op het gebied van plek innemen, wie horen er bij? Wie is loyaal aan wie? Met de kennis en ervaringen van deze dag ben je beter in staat om je vrij te positioneren in deze gezinnen en hen te begeleiden.

Wat doen we?
Tijdens de masterclass worden de kenmerken van interactie binnen nieuw samengestelde gezinnen besproken en zichtbaar gemaakt. Ook leer je het nieuw samengestelde gezin in een systemisch kader plaatsen. De praktijk staat hierin centraal. Magda Hengst brengt als ervaren docent en stiefcoach vanuit haar ruime ervaring de problematiek aan de orde, die specifiek geldt voor nieuw samengestelde gezinnen. Op deze dag koppel je de aangeboden theorie aan jouw eigen praktijk als professional en kun je eigen ervaringen inbrengen.

Voor wie?
Voor de masterclass heb je een relevant mbo- hbo- of wo-diploma nodig. Professionals die werkzaam zijn als hulpverlener die te maken hebben met problematiek in nieuw samengestelde gezinnen maar ook ervaringsdeskundigen die vanuit een systemisch perspectief willen leren kijken naar samengestelde gezinnen zijn welkom.

Praktisch gegevens
De Masterclass vindt plaats op vrijdag 30 november 2018 van 9.30 tot 16.30 uur.

Locatie: Proeflokalen, lokaal 3, Vispoortplein 16 in Zutphen.

Kosten voor het bijwonen van deze masterclass bedragen 100 euro per persoon. Als je een introducee meeneemt, krijgt de 1e persoon 25 euro korting. Bovengenoemde bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

Klik hier om je per mail aan te melden. (NB. Dit loopt via je eigen mailprogramma.) Vermeld in de mail je naam, adres en woonplaats. Je ontvangt vervolgens per mail een factuur.