Nieuwe Brandstof

Nieuwe Brandstof duurzaam herstel burn-outNieuwe Brandstof

Een vijfdaagse training gericht op duurzaam herstel van burn-out

 

Hoe is mij dit overkomen?
Hoe kom ik hier weer uit?

Als je midden in een burn-out zit, zie je door de bomen het bos niet meer; je bent uitgeput en kan geen kant meer op. Terwijl er in dat bos nog heel wat moois te beleven valt en er genoeg nieuwe brandstof bij elkaar te sprokkelen is om weer op krachten te komen.

In de training “Nieuwe Brandstof” leer je hoe het zover heeft kunnen komen dat je zo moe bent geworden, wat je kan doen om duurzaam te herstellen en hoe je kunt voorkomen dat je weer onderuit gaat.

Je krijgt heldere informatie over stress en burn-out en de fysieke, cognitieve en emotionele aspecten die hierbij horen. Vaak ben je zo moe geworden omdat je een groot hart hebt en gewend bent om veel verantwoordelijkheid op je te nemen en vind je het lastig om jezelf daarin te begrenzen.

Naast het vergroten van inzicht in hoe deze patronen zijn ontstaan, laten we je ook praktisch ervaren en oefenen met nieuw gedrag. Je autonomie neemt toe. Zo kun je ander gedrag gaan inzetten waarin je keuzes maakt die een gezonde balans brengen tussen jouw eigen behoeftes en het appel dat de omgeving op je doet.

Herstellen van een burn-out heeft tijd nodig, dus misschien ben je na de training nog niet uit het bos, maar je kent dan wel de paden, je geniet weer van de mooie open plekken, je weet welke richting je uit wilt lopen en minstens zo belangrijk: wat je niet (meer) wilt.

Je hebt geleerd hoe en waar je hout kan sprokkelen om je eigen vuurtje weer aan te steken.

De training bestaat uit 5 dagen met daarin steeds een afwisseling van theorie, ervaringsgerichte oefeningen, systemisch werk (kleine opstellingen) en ontspanning. Voorafgaande aan de training is er een kennismaking met een van de trainers waarin we kijken of het programma goed aansluit.

Voor wie:
Mensen met een dreigende of herstellende Burn-out.

Door wie:
Mincka van Houten en Roos Braakhuis, beide ervaren GZ-psychologen.

Data training najaar 2020 (NB03):
Vijf woensdagen om de week:

25 november en 9 december 2020, 13 en 27 januari en 3 februari 2021

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. NB in verband met Corona max 8 deelnemers

Waar:
“De Proeflokalen” Vispoortplein 16 in Zutphen.

Kosten:
5-daagse training, inclusief een voorgesprek, een nagesprek, lunch en materiaal: 1.175,- euro exclusief btw.

Aanmelding:
Via deze link kun je een inschrijfformulier downloaden. Graag het formulier uitprinten, invullen en digitaal (info@systemischmensenwerk.nl) of per post retourneren (Achterhoven 15, 7205 AH, Zutphen).