Referenties relatietherapie

Referentie relatietherapie

 

 

“Wij hebben samen relatietherapie gehad van Johan. Eerst waren we een beetje sceptisch, zou hij wel integer met ons omgaan? We waren bang dat hij misschien toch (onbewust) partij zou kiezen voor een van ons.

Die angst werd tijdens het kennismakingsgesprek al meteen weggenomen. We hadden meteen een klik en vonden hem een warme, integere man met gevoel voor humor.

Johan heeft ons toen uitgelegd hoe hij te werk gaat. Hij gaat er vanuit dat alles waar je tegenaan loopt in je relatie, iets zegt over jouzelf en over je achtergrond.

Hij gaat daarom elke sessie met 1 persoon aan het werk, de ander kijkt toe en krijgt door de observatie meer begrip en compassie (zijn bewoording) voor de trauma’s/kinderpijnen van de ander. Hij gaat je niet (proberen te) veranderen, maar hij helpt je kijken waarom je ‘reageert zoals je reageert’ in bepaalde situaties. Je krijgt daardoor meer inzicht in jezelf en je patronen (en je partner ook).

Wij hebben de relatietherapie als erg prettig ervaren en vinden dat je als stel veilig met je vragen bij Johan terecht kunt. Hij is een goed invoelende, professionele therapeut.”

Koppel, man en vrouw, begin 40