Relatietherapie

 

Relatietherapie

 

Wij begeleiden stellen en individuen bij hun vragen op het gebied van relaties. Een conflict in een relatie gaat er vooral over dat beide partners niet (meer) kunnen omgaan met wat het gedrag van de ander in hen oproept. Dat je niet meer in staat bent om te zien wat nu van jou is en wat van de ander. Dat het niet meer lukt om elkaar te vinden in een gezamenlijk verlangen. En dat je toch samen verder wil.

Relatietherapie vanuit systemisch perspectief

Relatietherapie vanuit systemische perspectief gaat ervan uit dat de aanleiding van een conflict niet de oorzaak is. We staan dus ook niet te lang stil bij de aanleiding, bij de inhoud van de conflicten. De verbinding herstellen gaat niet over discussies over de inhoud, over welles-nietes, over waar of niet waar. Het gaat over de onderliggende dynamieken, oude patronen, die maken dat beide partners zich vastzetten in hun eigen gelijk en de weg naar elkaar verliezen. Over verlangen naar verbinding met je eigen hart en met elkaar.

Relatietherapie gaat over het leren kennen van je eigen onbewuste reacties in relatie tot dat wat de ander in je oproept. En dat je daar verantwoordelijkheid voor neemt, dat je stopt met het projecteren van je eigen pijn op de ander en je eigen aandeel onder ogen ziet. Dan wordt helder welke bijdrage je biedt in waar de relatie stokt en waar het stroomt.

Wil je meer weten of wil je direct een afspraak maken, neem dan contact op met Mincka van Houten (06-46897172) of Johan de Jong (06-52519114).

Voor referenties klik je hier.