Systemisch Organisatie Werk

Systemisch Organisatie Werk

 

In april 2019 start Systemisch MensenWerk in een co-productie met Healthy Company Consultants B.V. (HCC) met de vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk, die je opleidt tot systemisch organisatiebegeleider en opsteller van organisatieopstellingen. Deze opleiding is ook bedoeld voor leiders binnen organisaties, die vanuit hun functie te maken hebben met veranderingen en ontwikkelprocessen van mensen. Als systemisch organisatiebegeleider ben je in staat om te werken aan mensgerichte en gezonde organisaties. Je doet interventies die raken. Aan de kern, aan de mens, aan jezelf.

Mensenwerk
Organisaties zijn levende systemen, door mensen opgericht, ingericht en opgebouwd. We geven vorm aan organisaties door doelgericht samen te werken met andere mensen en voor andere mensen. Organisatiesystemen ademen via de mensen die er samen-werken en groeien dan ook volgens dezelfde wetten als wij. Leren werken met de wetten rondom hechting en groei, groepsdynamica, leiderschap en lidmaatschap, is dan ook essentieel voor een organisatiebegeleider. Hier lees je meer over systemisch werk in organisaties.

Systemisch Organisatie Werk
In deze vervolgopleiding leren wij je in 12 dagen over de aanpak en de concepten van systemische organisatiebegeleiding. Aan de orde komen concepten vanuit systemische organisatiedynamiek, Transactionele Analyse, fasen van teamontwikkeling, karakterstructuren (maskers), NLP en reputatiekunde. Ook leer je over de procesmatige stappen die je als begeleider (zelf) moet maken om tot een blijvende verandering te komen.

Docenten
Kerndocent is Johan de Jong. Daarnaast schuift in blok 2, 3, 4 en 5 een gastdocent vanuit HCC aan met een specifieke expertise op de onderwerpen van die dag. De gastdocenten die aanschuiven zijn Jos Meekers, Paul Nyst, Roos Braakhuis en Marlies Claasen.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen 2.950 euro, vrijgesteld van BTW. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Er is plek voor maximaal 18 deelnemers.

Aanvangsniveau & vooropleidingseisen
De opleiding vraagt minimaal HBO werk- en denkniveau van de cursisten. Omdat het een vervolgopleiding is, vragen we als vooropleiding:
De basisopleiding Systemisch MensenWerk of
• Een certificaat van een vergelijkbare opleiding.

Voorafgaande aan de opleiding wordt met alle cursisten een intakegesprek gevoerd.

Data 2019:

Blok 1: 9 en 10 april 2019

Blok 2: 7 en 8 mei 2019

Blok 3: 4 en 5 juni 2019

Intervisie: 25 en 26 juni 2019

Blok 4: 3 en 4 september 2019

Blok 5: 1 en 2 oktober 2019

Blok 6: 5 en 6 november 2019

Voor meer informatie over de opleiding bel je met Johan de Jong: 06-52519114

 

Klik hier om de studiegids ‘Systemisch Organisatie Werk 2019’ te bekijken en/of te downloaden.